DNA onderzoek

In samenwerking met mijnlabtest.nl kunnen wij u een nieuwe vorm van onderzoek aanbieden. Het nutri gene lifestyle DNA onderzoek bevat meer dan 120 genetische variaties.Alle genen die gemeten worden bevatten de meest betrouwbare genetische markers met een wetenschappelijk aangetoond effect.

Unieke genetische code

Iedereen heeft een unieke genetische code en daar horen unieke voedingsadviezen bij. Daarom is een persoonlijk genetisch voedingsplan twee tot drie keer effectiever dan een standaard dieet. Iedere analyse combineert informatie over uw genen met persoonlijk advies, uiteraard met relevante wetenschappelijke achtergrond. Door middel van de nieuwste technologieën en wetenschappelijke inzichten kunnen we u inzicht geven in onder andere:

– De werking van uw stofwisseling
– Welke vitamine en mineralen u lichaam nodig heeft
– Uw reactie op o.a. koolhydraten, vetten, cafeïne en alcohol
– Persoonlijk sportadvies dat aansluit op uw peroonlijke behoefte

We kunnen u vervolgens aan de hand van uw persoonlijke genetische test adviseren over wat voor u de ideale voedingsgewoonten zijn en welke sporten het beste passen bij uw lichaam.

De inhoud van uw DNA lifestyle onderzoek: 35 individuele analyses verdeeld in acht onderwerpen

Onze stofwisseling wordt voor een gedeelte bepaald door onze genen. Dat betekent dat ieder individu anders op voeding reageert. De wijze waarop ons lichaam vetten, eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen opneemt, is voor een gedeelte afhankelijk van ons genetisch profiel. Naast ons genetische profiel spelen omgevingsfactoren en sociale factoren een rol. Na het uitvoeren van ons persoonlijk genetische onderzoek komen er maar liefst 35 analyses, die worden verdeeld in de volgende onderwerpen naar voren:

– Voeding en gewicht
– Behoefte aan voedingsstoffen
– Eetgewoonten
– Ontgifting
– Sport
– Uw reactie op een stress situatie
– Stofwisseling
– Stofwisselingsfactoren
– Lifestyle

Het DNA lifestyle onderzoek en uw sportbehoefte

Uw genen bepalen deels welk soort sport u meer nodig heeft. Leer uw lichaam kennen aan de hand van het DNA onderzoek en pas uw sportactiviteiten aan op de eigenschappen van uw lichaam. Ons DNA onderzoek is de eerste stap naar een persoonlijk sportplan gebaseerd op de eigenschappen van uw lichaam. Uw persoonlijk genetisch profiel geeft u advies over uw meest geschikte trainingstype en waarschuwt u als u gevoelig bent voor blessures. We onderzoeken onder andere de volgende onderdelen:

– Spierstructuur
– Sporttype: duursporter of sprinter
– Uw VO2 max potentieel (uithoudingsvermogen)
– Herstelvermogen na een training
– Vetverbranding tijdens duursport
– Aanleg om spiervolume te verhogen
– Pompvermogen van uw hart

Pas uw lifestyle aan op uw genetisch profiel

Dankzij onze Nutri-Gene analyse leert u meer over uw persoonlijke vitamine- en mineraalbehoeften. Met behulp van onze persoonlijke adviezen bij de genetische test kunt zelf het ideale dieet samenstellen. Zo krijgt u een dieet dat u voor een langere periode gezond en vitaal zal houden. Daarnaast zult u leren wat u het beste kunt doen om uzelf te beschermen tegen schadelijke stoffen in uw omgeving waar u eventueel gevoelig voor bent. Het genetische onderzoek bevat onder meer de volgende categorieën:

– Vitaminebehoeften
– Mineraalbehoeften
– Biologische veroudering
– Oxidatieve stress

Hoe werkt het Nutri-Gene genetisch onderzoek?

1. Speekselmonster
Om uw genen te analyseren hebben we een speekselmonster nodig. Dit speekselmonster wordt via ons retour gezonden en is bij ons tijdens uw consult of middels een afspraak te verkrijgen.

2. Analyse
Uw DNA zal aan de hand van de nieuwste technologieën bestudeerd worden in een van onze gecertificeerde Europese laboratoria. Wanneer wij uw speekselmonster binnen hebben duurt het ongeveer nog vijf weken tot u de resultaten mag verwachten: één week voor transport, drie weken voor analyse en één week voor het drukken en verzenden van het rapport.

3. Het rapport
U kunt er voor kiezen om uw genetisch profiel in PDF digitaal te ontvangen, of u kunt er voor kiezen om een prachtig naslagwerk te krijgen in boekvorm. In verband met de recente ontwikkeling van deze technologie is het rapport alleen in het Engels verkrijgbaar.

Privacy en vertrouwelijkheid zijn bij deze genetische test gewaarborgd. Uw resultaten worden niet gedeeld en indien gewenst volledig verwijderd.

Voorbeeldrapport-Nutri-Gene-2017