Sport en blessure

Binnen de praktijk komen veel sporters in verband met blessures. Buiten de dagelijkse behandeling van de voetballers van de plaatselijke vereniging MOC 17 komen er wielrenners, schaatsers, hardlopers, rugbyers en andere takken van sport.

Bij hardnekkige blessures is er vrijwel altijd een onderliggende storing.Omdat we ook hier de gehele mens beschouwen en niet alleen zijn/haar klacht kunnen we zo nodig met Bloedanalyse of NES de oorzaak achter de klacht opzoeken en vervolgens behandelen.

Zo kan een hamstringblessure blijvend aanhouden door een slechte blaas en nier energie. Zolang dit systeem blijft storen (door bijv. Emoties, te weinig drinken, infectie in blaas,verhoogde zuurgraad) zal de blessure niet als vanzelf verdwijnen of weer veel makkelijker terugkeren. Naast behandeling  van de spieren zal in dit geval  een aanvullend advies worden gegeven om oorzaak en gevolg sneller te kunnen herstellen.

Met technieken als reconnection, quantum touch, reflexzonetherapie, klassieke massage en shiatsu is het mogelijk om herstel in het lichaam te versnellen. Vaak lukt dit ook en is het lichaam in staat om bij het juiste programma binnen zeer korte tijd te herstellen van een blessure waar de reguliere behandeltijd vaak veel langer is.